Alajärvellä
1.7.–2.7.2022

Rokulipäivien vieraskirja

Seuraavatsivu: 1/5Edelliset

[ kirjoita viesti ]
Nimimerkki:Seuraavan vuoden aikataulutus
Viesti:

Nyt on tämän vuoden 2019 Rokulipäivät pidetty. Syys- tai lokakuussa viimeistään alkaa seuraavan vuoden esiintyjäkaartin kartoitus ja hakeminen.

Muistakaa, että ohjelman mielenkiinto on riippuvainen siitä, että ohjelma muuttuu säännöllisesti tai ainakin sillä tavalla, että toistoa ei tule vuodesta toiseen. Siitä on olemassa tutkittua tietoa ihan riittävästi.


03.08.2019 00:47

Nimimerkki:Haulikkoammunnan maailmancup kisa Alajärvelle
Viesti:

Tässäpä teille yksi todella houkutteleva idea mietittäväksi. Suomessa on tunnetusti hyviä ampujia Paavo Palokankaasta ja Jorma Hirvestä lähtien. Mitäpä jos Satu Mäkelä-Nummela ja kumppanit osallistuisivat Unkan ampumaradalla pidettävään maailmancup kisaan.

Toinen vaihtoehto on sovellettu reserviläiskisa tai sitten kiväärin moniottelukisa.

Maakunnassa ei ole tiettävästi paikkaa, jossa nuo kisat voisi järjestää. Samalla saataisiin laajalta alueelta hotellit täyteen.

Ammuntakisat voidaan järjesstää joko Rokulipäivien yhteydessä tai heti niiden jälkeen. Unkan rata on helposti muunneltavissa ko. tarkoitukseen. Tilaa on ja paikkakunnan ampujista voidaan helposti kouluttaa ammuntatuomareita tai kisavastaavia.

Samassa yhteydessä voisi olla asenäyttely Unkassa.


21.07.2019 16:56

Nimimerkki:Vaatekauppias
Viesti:

Alajärvelle kannattaa harkita miesten asusteliikkeen perustamista. Kun Risto Peltokankaan liike lopetti Alajärvellä, niin meillä ei ole siitä lähtien ollut toimivaa miesten pukuliikettä.

Kesäisin on monella tarvetta juhlia ja osallistua erilaisiin tilaisuuksiin sekä muullonkin olisi tarvetta sellaiselle liikkeelle.

Hyvämaineinen pukuliike olisi Rokulipäivillä toimiva houkutuskohde ja parantaisi osaltaan kuvaa Alajärvestä erikoisliikeiden kaupunkina.


19.12.2017 10:37

Nimimerkki:Järjestetään kehittämisseminaari
Viesti:

Viime vuoden 2016 marraskuun alussa Vaasan Yliopiston aluetalouden professori Hannu Katajamäki jäi eläkkeelle.

Hän tutki mm. eri seutukuntien eroja ja on ollut vieraana tällä alueella aikaisemmin.

Mitäpä jos JPYP kutsuisi hänet tänne vetämään seminaaria ja esittämään ideoita koko seutukunnan kehittäniseksi Rokulipäivien aikaan?

Perusteluna on mainittava mm. se, että sote-alueiden tullessa voimaan 2020, niin koko valtionosuusjärjestelmä joutuu kovaan remonttiin.

Tilaisuus voi olla joko maksullinen tai maksuton.


17.12.2017 11:04

Nimimerkki:Surkuttelija
Viesti:

On oikeastaan sääli, että Alajärven Käyttöuto lopetti äskettäin toimintansa paikkakunnalla. Viitalan Jarilla on nyt työpaikka Seinäjoella. Pitääkö todella kaikki kauppa keskittää aina Seinäjoelle?

Miksi ihmeessä Alajärven Käyttöautoa ei voitu myydä esimerkiksi Rinta-Joupille? Sehän osti aikoinaan Ylivieskasta ja Keuruulta autoliikkeen ja ne paikkakuntina eivät ole merkittävästi Alajärveä isompia.

Varmasti tulisi Rokulipäivillekin hyviä tarjouksia, jos täällä olisi kunnon ja isohko autokauppa. Äskettäin autokauppaa toimialana tukeva pieni ja kasvava autokouluyritys perustettiin Alajärvelle. Potentiaalia siis olisi, mutta sitä mahdollisuutta pitää käyttää hyväksi.


15.12.2017 05:08

Nimimerkki:Stand up -koomikoita Rokulipäiville
Viesti:

Stan Saanila ja Jope Ruonansuu voivat olla sopivia naurun herättäjiä Alajärven Rokulipäivien markkinoilla.

Suomen televisiossa pyörii useampikin sarja, joissa nämä hemmot ovat kovassa vauhdissa.

Kannattaa ainakin kokeilla. Mitään ei siinä häviä, jos ja kun satsataan välillä tunnettuihin esiintyviin taiteilijoihin.


25.11.2017 16:35

Nimimerkki:Pirkkalanlahden rantaan kahvila
Viesti:

Järveä voi hyödyntää siten, että siellä on laiturin päässä kahvila, josta voi ostaa lisäksi kalastus- ja sorsastusluvat.

Talvella voi järjestää jääravit tai ainakin jokamiesluokan autokisan, jos järven säännöstely toimii odotetulla tavalla.

Rokulipäivien soutu- ja melontakisoja varten voi laittaa veteen poijut 8-paikkaiselle radalle reitille Pirkkalanlahden pohjukka - Alajärven Kirkkoranta.


24.11.2017 11:18

Nimimerkki:Kilpapyöräkisa
Viesti:

Tuli mieleeni, että järven eli siis Alajärven ympäri voidaan järjestää 5 - 7 kierrosta käsittävän kilpapyöräkisan ammattimaisille polkupyöräilijöille.

Vähimmillään matka on siis pikkasen yli 100 kilsaa ja pisimmillään vähän yli 140 kilsaa. Siinä riittää varmasti haastetta kaikille osallistujille!

Ainakin Etelä-Suomessa vastaavat kisat keräävät paljon katsojia reitin varrelle.


18.11.2017 19:40

Nimimerkki:Yhteistyötä JPYP:in kanssa
Viesti:

Olisiko äskettäin ollut Jpnews:issä tai Torstai-lehdessä ilmoitus siitä, että koko alueelle ollaan tekemässä yhteistä matkailusuunnitelmaa? Rokulipäivillä on varmasti yhteistyön paikka ja ehdottaa omalta osaltaan, mitä täällä tarvitaan. Mainoksen erilaisista matkailutapahtumista voi kiiinnittää sittten tälle keskustelupalstan sivulle.


07.10.2017 14:33

Nimimerkki:Ylläpitäjä
Viesti:

Mikäli haluat että viesti menee kaupungin kulttuuripuolen tietoon, ota yhteyttä suoraan heihin. Tämän kautta viestisi ei mene heidän tietoonsa.


24.09.2017 18:22

Nimimerkki:Onko kulttuuripuolella kukaan hereillä?
Viesti:

Haloo! Onko siellä kulttuuripuolella kukaan kuulolla? Suomen 100-vuotispäivä on virallisesti 6.12.2017. Muissa Suomen kunnissa ja kaupungeissa järjestetään koko itsenäisyyspäivän viikon ajan tapahtumia. Mitä jos te teette samoin? Myönteistä julkisuutta on ainakin luvassa.


22.09.2017 12:07

Nimimerkki:Totta Mooses!
Viesti:

Yläasteen ja lukion loma-aikana voisi olla mahdollista järjestää kouluja koskevia messuja ja näyttelyitä. Erityisesti silloin, kun Rokulipäivät ovat vauhdissa, niin Alajärven yrittäjien tuotteillle ja palveluille saadaan kylittäin lisää näkyvyyttä. Yrittäjyydestä saadaan tarvittaessa oma oppiaineensa kouluihin. Niissä järjestetään samalla myös kansalaisopiston eri kursseja joten toimitilat ovat jo valmiina oppilaiden käyttöön.


18.09.2017 14:20

Nimimerkki:Rakentaja
Viesti:

Eikös Keitele Groupkin eli Keitele Timber rakenna entiseen Myllyahon sahaan peräti 10 000 neliön hallin? Jos se valmistuu vasta seuraavan vuoden loppupuolella, niin siellä voi järjestää vaikkapa isot messut ihan samaan aikaan, kun on Rokulipäivätkin. .


04.09.2017 15:38

Nimimerkki:Tavoitteita tarvitaan aina
Viesti:

Jos Rokulipäivillä on noin 5 000 vierailijaa vuodessa, niin kyllä määrä on nostettavissa helposti 50 prosenttia suuremmaksi. Suurin osa yleisöstä käy kumpanakin päivänä markkinoilla. Väkimäärän tuplauskin on mahdollista.

Ohjelman sisältöön pitää kiinittää huomiota ja kysyttävä esiintyjiä mielellään jo kuluvan vuoden puolella ennakkoon.

Ja nythän marraskuun alkuun mennessä valmistuu Alajärven lähinnä pesäpallon harjoitusolosuhteita parantava ylipainehalli, jota Ankkurien toiminnanjohtaja Mika Peräkangas lupasi tämän päivän haastattelussa eli 1.9.2017 Ilkka-lehdessa käyttää hyväksi ainakin juniorileireillä kesäaikana.

Alajärven varsinainen monitoimihallikin valmistuu vuonna 2018 , jossa on tilaa 2 400 neliömetriä. Sinnekin saa toimintaa Rokulipäiviä varten viimeistään 2019.

Vuoden 2018 Rokulipäivät tämän sivuston mukaan järjestetään 6.-7.7.2018, joten aikaa on melkein vuosi seuraaville Rokulipäiville.


01.09.2017 20:45

Nimimerkki:Tikkajuoksu
Viesti:

Järjestäkää Alajärvellä tikkajuoksukisa. Laji on pieni mutta jännnittävä. Leskisen Veikko Vaasasta on ollut aikoinaan jopa Suomenmestari.

Varmaankin saadaan pienellä harjoittelulla paikkakuntalaisia houkuteltua lajiin.

Tikkajuoksukisa voi olla vaikkapa Rokulipaivien pesäpallo-ottelun lämmittelylaji.


21.07.2017 23:20

Nimimerkki:Jean Todt tulee Alahärmään n
Viesti:

Korjaus äskeiseen: Jean Todt tulikin Alahärmään MTV:n juuri loppuneiden urheilu-uutisten mukaan. Muut tiedot ovat kuitenkin oikein. Jotain uutta pitää kuitenkin kehittää ja pian JPYP:in avulla ennen kuin koko seutukunta näivettyy.

Onha meillä esim. Luoma-aholla vävypoikana entinen rallimies omasta takaa, jolla voi olla suhteita vielä AKK:n eläköityneeseen Kari O. Sohlbergiin.

Historic-sarjan ralli meillä on jo ollut muutama vuosi sitten ja siitä on helppo laajentaa entistä suurempaan sarjaan Rokulipäivien kunniaksi tai välittömästi sen yhteyteen.

Vaatimattomuus ei takuulla kaunista ja ison tapahtuman matkailulla voi olla huomattavaa taloudellista merkitystä kunnille.


21.07.2017 23:01

Nimimerkki:Jean Todt Seinäjoelle - milloin hän tulee Alajärvelle?
Viesti:

Ei se aivan tuulesta temmattua huhua ollutkaan, kun F1-megasuperhypermoguli Jean Todt vierailee Seinäjoella kartingin EM-osakilpailussa 11.7.2017 ilmestyneen Ilkka-lehden nettiversion mukaan.

F1-rata voidaan rakentaa Alajärvelle, niin johan riittää kuuluisuuksia joka lähtöön. Kouvolan lähelle sijaitsevaan Iitin kuntaan tehdään jo motoGB-rataa, joka on helposti laajennettavissa F1-radaksi.

Milloin Alajärven päättäjät alkavat lopulta herätä ja tehdä todella suuria investointeja?

Katsojia, konsertteja ja turisteja tarvitaan tälläkin alueella ja paljon.


11.07.2017 18:16

Nimimerkki:Ihmettelijä
Viesti:

Täytyy sanoa, että kovasti hämmästyttää, että kun rokulipäiväsihteeri ilmoittaa komeaan tyyliinsä eräässä lehtihaastattelussa, että ohjelmatoiveita otetaan vastaan, niin yhtään niistä ei toteuteta. Miksi? Mitä virkaa silloin on tällä keskustelupalstalla, jos kaikki viisaus on rokulisihteerin päässä? Hän vastaa viime kädessä kuitenkin ohjelman kokoamisesta vuosittaiseen tapahtumaan. Sulkekaa tämä palsta, kun todellista vaikutusta ei ole olemassa!


07.07.2017 03:53

Nimimerkki:Hulahula Suomi tilaisuus Alajärvellä
Viesti:

Tuli mieleeni sellainen ajatus, että Alajärvellä voidaan järjestää Rokulipäivien lämmittelytapahtumana tv:stä tuttu Hulahula Suomi tanssitapahtuma kaikille tanssista kiinnostuneille. Paikkana olisi joko hotelli Alvariinin piha tai Kitron Stadion. Eikös meillä ole vielä Alavolin naiset jäljellä esimerkkinä sillä sektorilla? Kaikki mukaan ainutlaatuiseen tanssin oppimisen juhannustapahtumaanAlajärvellä!


11.06.2017 12:26

Nimimerkki:Leikekirja
Viesti:

Mitäpä, jos laitetaan Alajärvi juhlii Suomi 100-vuotta tilaisuuksista ihan oma leikekirjansa? Se voitaisiin toteuttaa joko siten, että otetaan kunkin vuoden merkittävin tapahtuma tai sitten niin, että valitaan tämän vuoden merkittävimmät 100-vuotisjuhlatapahtumat mukaan. Järjestetään jutuista ja valokuvista oma näyttelynsä Alajärven kirjastoon. Varmasti kiinnostaa yleisöä.


07.06.2017 22:00

 

JPYP

Osuuspankki

omasp

Mertaniemi

JAPO

Huvila-Seppälä

 

Saltexin sivuille

Kujakon

Alajärven Sahkön sivuille

Saarenpää Oy

 

Tämä sivusto on tehty JAPO WebEditorilla